Magneetvissen

Alles over het magneetvissen.

In dit artikel zal je alles over het magneetvissen kunnen terug vinden. Magneetvissen wordt steeds populairder, maar bij al deze populariteit komen er ook heel wat extra regels bij. Eerst en vooral moeten we eventjes uitleggen wat magneetvissen net is. Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Wanneer je gaat magneetvissen ga je met een sterke magneet die aan een touw vast hangt opzoek achter ijzer in het water. Je werpt deze magneet in het water en haalt hem weer binnen via het bevestigde touw en met wat geluk haal je mooie vondsten boven water. Simpel, maar geniaal.

magneetvissen
magneetvissen

Welke magneet heb je nodig voor het magneetvissen ?

Onder water heb je heel wat weerstand en dan heb je ook een sterke magneet nodig om wat boven water te krijgen. Neodymium magneten hebben de hoogste trekkrachten en zijn dan ook uitermate geschikt voor te magneetvissen. Deze magneten hebben als voordeel dat ze enorme trekkrachten hebben en toch klein zijn. Het nadeel van neodymium magneten is dan weer dat ze snel kunnen breken. 

De meest verkochte magneten voor te magneetvissen.

110 KG vismagneet

magneetvissen1
5/5

€28.95

Ironman vismagneet

5/5

€80.95

Predator vismagneet

magneetvissen
5/5

€104.95

Touwen voor het magneetvissen.

Wanneer je gaat magneetvissen is een goed touw van belang. Eerst en vooral moet jouw touw sterk genoeg zijn en dus meer trekkracht aankunnen dan jouw magneet. Je neemt liefst ook een dikker touw beginnend vanaf 6mm. Dit omdat dunne touwen te hard in jouw handen kunnen snijden tijden het magneetvissen. Vervolgens kan ik ook zeker gevlochten touw aanraden. Dit soort touw snijd veel minder in de handen.

magneetvissen
magneetvissen

Jouw magneet beschermen.

De sterktste magneten zijn magneten die niets van bescherming hebben. Bescherming rond jouw magneet haalt de trekkracht enorm naar beneden, maar zal de levensduur van je magneet dan ook weer enorm verhogen. Vele magneetvissers raden altijd naakte magneten aan omdat ze de sterkste zijn, maar weet dat het sneller kan gebeuren dat je een nieuwe magneet moet kopen omdat ze stuk is. 

Extra tips voor te magneetvissen.

Op onze home page bieden wij heel veel magneetvissen tips aan. Om dus heel wat extra tips over het magneetvissen terug te vinden raden wij aan om onze home page eens te bekijken. Deze voorzien wij regelmatig van nieuwe tips. Heb jij trouwens nog extra vragen over het magneetvissen? Dan mag je ons altijd een berichtje sturen via het contactformulier en dan zullen wij deze snel beantwoorden. Is het een nuttige vraag, dan zullen wij hier ook een extra tip van maken voor te magneetvissen.

magneetvissen
nederland magneetvissen tips

Magneetvissen in Nederland

In Nederland wordt magneetvissen veel gedaan en dat is ook logisch met het vele water in Nederland. Het valt mij ook op dat er in Nederland heel wat kluizen worden gevonden tijdens het magneetvissen. 

Heb je trouwens wat gevonden tijdens het magneetvissen dat je niet wilt meenemen naar huis? Dan kan je dit melden op de Buitenbeter App. Meld waar je wat hebt achter gelaten en de gemeente komt dit ophalen. In Nederland zijn er wel enkele gemeentes waar je niet mag magneetvissen. Deze houden wij bij op Tip 11 op onze magneetvissen tips. Voor de rest is er geen vergunning nodig in Nederland.

belgie magneetvissen tip

Magneetvissen in België

In België wordt magneetvissen ook heel wat beoefend. Er komen regelmatig mooie vondsten voorbij uit België. In België heb je wel een vergunning nodig om te mogen magneetvissen evenals zijn er ook enkele regels waar je jou aan moet houden bij het magneetvissen in België. Deze kan je vinden op Tip 5 van onze magneetvissen tips. Ook zijn er al enkele wateren waar je niet meer mag magneetvissen.

Jezelf beschermen bij het magneetvissen.

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar magneetvissen brengt wel enkele gevaarpunten met zich mee. Je moet weten dat je te maken krijgt met zeer sterke magneten. Pas dus altijd goed op, je wilt zelf niet met je hand tussen de magneet zitten. Ook is het mogelijk dat je wat gevaarlijks boven water haalt. Denk maar aan een granaat of een bom wat regelmatig boven water komt. Haal dit dan nooit van je magneet en laat deze weer onder water zakken. Bel vervolgens de EOD voor Nederlanders of DOVO voor Belgen. Hou op deze manier het magneetvissen veilig.

Geef een reactie